Νεφερτιτη Η Χαμενη Βασιλισσα / Nefertiti Revealed
  • Δευτερεύων τίτλος: Nefertiti Revealed
  • Διαθέσιμο σε: VHS
  • Κωδικός: 17440
  • Κατηγορία: Ντοκυμαντερ
  • Γλώσσα: Αγγλικα
  • Υπότιτλοι: Ελληνικα
  • Ηχος: Dolby Stereo
  • Παραγωγή: 2003
  • Διάρκεια: 98'
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Χρόνια κλεισμένη σε σφραγισμένο θάλαμο σε έναν βασιλικό τάφο, βαθιά κρυμμένη στην Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου, κρύβεται μια μυστηριώδης φιγούρα που μπορεί να είναι μία από τις σπουδαιότερες γυναίκες στην ιστορία της Αιγύπτου. Η αιγυπτιολόγος, δόκτωρ Τζόαν Φλέτσερ θεωρεί ότι βρίσκεται στα ίχνη της... μούμιας της Νεφερτίτη, λύνοντας έναν από τους πιο δύσκολους γρίφους της αρχαιότητας σχετικά με τη χαμένη ταυτότητα της βασίλισσας. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την επιστήμονα καθώς προσπαθεί να ταιριάξει τα κομμάτια του παζλ σχετικά με την ταυτότητα της μούμιας ενώ, παράλληλα, αφηγείται τη δραματική ιστορία μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες της αρχαίας Αιγύπτου, με φόντο την ταραγμένη, θρησκευτικά και πολιτιστικά, εποχή της βασιλείας της.

Η `ΝΕΦΕΡΤΙΤΗ, Η ΧΑΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ` ξετυλίγεται σαν μια αστυνομική ιστορία, αναμειγνύοντας αρχαία ιστορία και υπερσύγχρονη τεχνολογία, για να αφηγηθεί τις συναρπαστικές ιστορίες δύο γυναικών: την ακμή και παρακμή μιας αρχαίας βασίλισσας και την αναζήτηση της αλήθειας από μια σύγχρονη επιστήμονα.

Το DISCOVERY CHANNEL και η Λονδρέζικη ATLANTIC PRODUCTIONS κινηματογραφούν την δόκτορα Τζόαν Φλέτσερ καθώς εξετάζει τη μούμια, το προφίλ της οποίας μοιάζει εκπληκτικά με τη φημισμένη Νεφερτίτη, παρ` όλες τις παραμορφωτικές αλλοιώσεις του προσώπου της. Τον Ιούνιο του 2002, σε μία αποστολή, ο επιστήμονας Στίβεν Μπάκλεϊ, ένας από τους κορυφαίους αρχαιολόγους-χημικούς στον κόσμο, τοποθέτησε χρονικά τη μούμια στην εποχή της Νεφερτίτη, αφού μελέτησε τις τεχνικές βαλσάμωσής της. Η ΤΖόαν Φλέτσερ εντόπισε και άλλους `δεσμούς` της μούμιας με τη βασίλισσα, όπως έναν διπλά τρυπημένο λοβό, ξυρισμένο κεφάλι και άλλες λεπτομέρειες που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών αναπλάθουν κατεστραμμένους και ερειπωμένους ναούς, δημιουργώντας το σκηνικό των ταραγμένων χρόνων της εποχής της βασίλισσας. Δεν ξέραμε σχεδόν τίποτα για τον θάνατο και την ταφή της Νεφερτίτη, ενώ το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ. Μέχρι, ίσως, τώρα.

Δημοφιλέστερες