Οδος Μαλχολαντ / Mulholland Drive
Θέλετε να το αγοράσετε; Πατήστε ΕΔΩ
Buy it now, click HERE
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Μια όμορφη νεαρή γυναίκα (ΛΟΡΑ ΕΛΕΝΑ ΧΑΡΙΝΓΚ) γλιτώνει από ένα τροχαίο ατύχημα, αλλά χάνει εντελώς τη μνήμη της.
Μια όμορφη νεαρή γυναίκα (ΛΟΡΑ ΕΛΕΝΑ ΧΑΡΙΝΓΚ) γλιτώνει από ένα τροχαίο ατύχημα, αλλά χάνει εντελώς τη μνήμη της. Χαμένη στο Λος Αντζελες, μπαίνει κρυφά σε ένα σπίτι, όπου στη συνέχεια την ανακαλύπτει η Μπέτι (ΝΑΟΜΙ ΓΟΥΑΤΣ), μια νεαρή ηθοποιός η οποία έρχεται να βρει την τύχη της στο Χόλιγουντ. Με τη βοήθεια της Μπέτι, η «Ρίτα» - όπως αυθαίρετα βαφτίζεται η αγνώστου ταυτότητας γυναίκα, εμπνευσμένη από μια αφίσα της Τζίλντα που βρίσκεται στο σπίτι - αναζητά το χαμένο της παρελθόν μέσα από κάποιες «εκλάμψεις» ονομάτων και λέξεων που φωτίζουν αμυδρά το μυαλό της σε ανύποπτο χρόνο.

Αυτή είναι μόνο η αρχή του Mulholland Drive, ενός ταξιδιού στα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Ένα road movie του μυαλού, όπου οι χαρακτήρες χάνουν τον εαυτό τους για να ανακαλύψουν έναν άλλο, τόσο διαφορετικό αλλά και τόσο αληθινό, που τελικά είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνεις ποιος είναι ο πραγματικός... Την κεντρική ιστορία των δύο γυναικών περιβάλλουν διάφορες φαινομενικά ασύνδετες υποθέσεις (όπως αυτή του ασυμβίβαστου σκηνοθέτη Adam Kesher (ΤΖΑΣΤΙΝ ΘΕΡΟΥ) που μάταια προσπαθεί να αντισταθεί στο κατεστημένο του Χόλιγουντ), οι οποίες σταδιακά υφαίνουν ένα αμφισβητούμενο και ταυτόχρονα ισχυρό πλαίσιο από όπου οι ηρωίδες είναι αδύνατον να ξεφύγουν.

Η ταινία είναι από μόνη της ένα μυστήριο μέσα στο ανεξήγητο, με μια σειρά από τεκμήρια που όμως δεν μαρτυρούν εύκολα τη λύση. Ο σκηνοθέτης του Μπλε Βελούδου και της Χαμένης Λεωφόρου, ένας αδιαμφισβήτητος σύγχρονος auteur, κινηματογραφεί την προσωπική του ποίηση, σε μια έντονα ερωτική ατμόσφαιρα με απρόσμενα στοιχεία θρίλερ και συνεχείς σεναριακές ανατροπές. Η μοναδική μαεστρία του άλλωστε αναγνωρίστηκε και στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, όπου απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Δημοφιλέστερες