Ο Κωδικος Των Ναβαχο / Windtalkers
Θέλετε να το αγοράσετε; Πατήστε ΕΔΩ
Buy it now, click HERE
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, οι Ιάπωνες κατάφερναν διαρκώς να σπάνε τα κρυπτογραφημένα μηνύματα, καθυστερώντας δραματικά την πρόοδο της στρατιωτικής μηχανής των ΗΠΑ.
Τελικά, το 1942, αρκετές εκατοντάδες ινδιάνοι Ναβάχο στρατολογήθηκαν ως πεζοναύτες και εκπαιδεύτηκαν να χρησιμοποιούν έναν μυστικό στρατιωτικό κώδικα βασισμένο στη μητρική τους γλώσσα. Ο κώδικας των Ναβάχο ήταν τελικά ο μοναδικός που δεν κατάφεραν να σπάσουν ποτέ οι Γιαπωνέζοι και θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου.

Στο Windtalkers, κατά τη διάρκεια της μάχης της Σαϊπάν, οι πεζοναύτες Τζο Έντερς (Νίκολας Κέιτζ) και Οξ Άντερσον (Κρίστιαν Σλέιτερ) αναλαμβάνουν να προστατέψουν τους Ναβάχο Μπεν Γιάζι (Άνταμ Μπιτς) και Τσάρλι Γουάιτχορς (Ρότζερ Γουίλι).
Οι εντολές τους είναι να τους παρέχουν κάθε ασφάλεια, όμως αν ένας Ναβάχο κινδυνέψει να πέσει σε εχθρικά χέρια, οφείλουν να "προφυλάξουν τον κώδικα με κάθε κόστος". Καθώς οι δεσμοί μεταξύ των ανδρών γίνονται ισχυρότεροι, ο καθένας τους βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση: αν δεν καταφέρουν να προστατέψουν τους συναδέλφους τους, μέχρι που θα φτάσουν για να προστατέψουν τον κώδικα;

Η πιο πληθωρική πολεμική περιπέτεια των τελευταίων ετών φέρει την υπογραφή του μετρ της δράσης Τζον Γου ("Mission Impossible 2", "Face/Off"), τις ισορροπημένες ερμηνείες του Νίκολας Κέιτζ και του Κρίστιαν Σλέιτερ αλλά και ανυπέρβλητες σκηνές ανθολογίας, όπου η "Αποκάλυψη Τώρα" συναντά τον "Στρατιώτη Ράιαν".

For Sale

Δημοφιλέστερες