Εφαπαξ / Ephapax
Θέλετε να το αγοράσετε; Πατήστε ΕΔΩ
Buy it now, click HERE
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


O Παντελης (Πετρος Φιλιππιδης) ειναι ενας μεσηλικας υπαλληλος στα απορριματοφορα του δημου. H οικογενειακη του ζωη κυκλωνεται απο τρεις γυναικες, τη γυναικα του Δεσπω (Ασπασια Τζιτζικακη), την κορη του Γωγω (Κατερινα Σκουρλη) και την πεθερα του Κουλα (Μαρια Μαρτικα) που εχουν μονιμα παραπονα και απαιτησεις. Τη ζωη του Παντελη ομορφαινουν μικρα θραυσματα ευτυχιας οπως το διαβασμα παραπεταμενων βιβλιων, ο πρωινος πατσας στην αγορα με το συναδελφο Μανολη (Βασιλης Χαλακατεβακης), οι συζητησεις με τις καλοψυχες ιεροδουλες Βασω (Εβελινα Παπουλια) και Γιωτα (Ματθιλδη Μαγγιρα).

Η ωρα της συνταξιοδοτησης εχει φτασει πλεον. Η γυναικα του αδημονει για την εισπραξη των 30.000 ευρω που αποτελουν την εφαπαξ αποζημιωση του αξιαγαπητου υπαλληλου. Μια στιγμη, μια κεραυνοβολος σκεψη αρκει για να ανατρεψει τα παντα. Ο Παντελης εισπραττει τα χρηματα και στο δρομο για το σπιτι παιρνει τη μεγαλη αποφαση. Τηλεφωνει στις εμβροντητες "γυναικες" του και ανακοινωνει οτι θα ξοδεψει το ποσο μονος του οπως επιθυμει και μετα θα γυρισει στο σπιτι! Η επανασταση του Παντελη δεν σταματα εκει. Πηγαινει στο Κολωνακι, εκει οπου μαζευε σκουπιδια επι 25 χρονια, αγοραζει μοντερνα ρουχα, κουρευεται σε χλιδατο κομμωτηριο και κανει το τραπεζι στον εαυτο του. Ενας καινουριος Παντελης ειναι εδω.

Η γνωριμια του με τη ζωγραφο Στελλα (Τανια Καψαλη) και τη φωτογραφο Τζενη (Αφροδιτη Αλσαλεχ) θα τον παρασυρουν ακομα περισσοτερο και ενα απιστευτο ερωτικο γαϊτανακι θα αρχισει να ξετυλιγεται με προορισμους τη Φολεγανδρο, τη Νορμανδια, την Αστυπαλαια - με την "αγια τριαδα" της οικογενειας να βρισκεται σε φαση συνεχους καταδιωξης του δυσμοιρου Παντελη...

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλέστερες