Ο Νο 1 Καταζητουμενος / A Most Wanted Man
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Όταν γίνουν δικοί μας, τους οδηγούμε σε μεγαλύτερους στόχους!!!
Αμβούργο, λίγο μετά τα γεγονότα τις 11ης Σεπτεμβρίου. Ένας εξαθλιωμένος νεαρός Ρώσος-Τσετσένος φτάνει στην Ισλαμική κοινότητα του Αμβούργου, διεκδικώντας την περιουσία του πατέρα του. Ο ίδιος λέει ότι το όνομά του είναι Issa. Γερμανικές κι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον τοποθετούν στο στόχαστρό τους κι αναζητούν την πραγματική του ταυτότητα πρόκειται για ένα καταπιεσμένο θύμα ή για επικίνδυνο εξτρεμιστή; Η Αναμπέλ, μια Γερμανίδα ιδεαλίστρια & δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφασίζει να γλυτώσει τον Issa από την απέλαση, ακόμη και αν αυτό της στοιχίσει την καριέρα της ή και την ασφάλειά της.

Τζον Λε Καρέ- Συγγραφέας μυθιστορήματος
Ο Τζον Λε Καρέ υπογράφει συνολικά 23 βιβλία. Η πρώτη του επαφή με το Αμβούργο ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όπου είχε τοποθετηθεί εκεί από τη Βρετανική κυβέρνηση ως πρόξενος, κι επέστρεψε ξανά αργότερα για να κάνει την έρευνα και να γράψει το Ο Νο1 Καταζητούμενος. Μέχρι σήμερα, 8 από τα μυθιστορήματα του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη συμπεριλαμβανομένου τα: Κι Ο Κλήρος Έπεσε στο Σμάιλι, Ο Επίμονος Κηπουρός, Ρώσικη Εστία και Ο Κατάσκοπος που Γύρισε απ’το Κρύο


Ο Νο 1 Καταζητούμενος γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στη Γερμανία, 38 ημέρες στο Αμβούργο και στη συνέχεια στο Βερολίνο. Ο ίδιος ο Λε Καρέ, επισκέφτηκε τα γυρίσματα, υποστηρίζοντας την όλη διαδικασία. Η ιστορία της ταινίας είναι και η ιστορία του Αμβούργου. Είναι μια ιστορικά πλούσια πόλη και λιμάνι, που για αιώνες δεχόταν φιλόξενα μετανάστες, κυρίως από την Τουρκία και τη Βόρειο Αφρική. Αλλά και ο ρόλος της ως η πόλη στην οποία καταστρώθηκε το σχέδιο για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει δημιουργήσει έναν πανικό και απέχθεια στους ξένους. Ο Νο 1 καταζητούμενος είναι μια ιστορία για φόβο. Ποιους μπορούμε να εμπιστευόμαστε, ποιους πρέπει να φοβόμαστε, ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός, οπότε για τους δημιουργούς ήταν απαραίτητο τα γυρίσματα να γίνουν στο Αμβούργο.

Ο ΑΝΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ για το ΦΙΛΙΠ ΣΕΙΜΟΥΡ ΧΟΦΜΑΝ
Ο Άντον Κόρμπιν, σκηνοθέτης της τελευταίας ταινίας που ολοκλήρωσε ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, θυμάται πώς είναι να δουλεύεις με έναν ηθοποιό που βυθίζεται στο χαρακτήρα που υποδύεται και τα δίνει όλα: Δεν είμαι βέβαιος από πού θα έπρεπε να ξεκινήσω κοιτώντας την κληρονομιά του Φίλιπ, γιατί είναι τόσο συναρπαστική σε έκταση & βάθος. Αυτό από μόνο του λέει πολλά βέβαια για τις επιλογές του. Ακόμη και στους μικρούς ρόλους, οι ερμηνείες του τον ξεχώριζαν από τους σύγχρονους του. Η δύναμη του ήταν η απόλυτη εμβάθυνση στους ρόλους και η έλλειψη ματαιοδοξίας. Ταυτοχρόνως, μισούσε ό,τι αγαπούσε κι αυτό ήταν η κατάρα του-κατέστρεψε τον εαυτό του στις ερμηνείες του! Ήταν η κοπέλα του η Νίμι, που πρότεινε το Φίλιπ, όταν διάβασε το σενάριο και κοιτώντας πίσω τώρα δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Φανταζόμουν αυτό το χαρακτήρα ευφυή κι επιβλητικό. Όταν βλέπαμε με το Φίλιπ τα πρώτα γυρίσματα, δεν το πίστευε ότι ο άνθρωπος που έβλεπα στην οθόνη ήταν ο ίδιος με αυτόν που καθόταν δίπλα μου. Ό,τι κι αν τον βασάνιζε προσωπικά, η ερμηνεία του δεν επηρεάστηκε ποτέ! Ήταν 200% άνθρωπος, με όλα τα ελαττώματα και την εσωτερική πάλη που το συνοδεύει αυτό, και από εκεί προερχόταν η τέχνη του θέλω να πιστεύω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να τον τιμήσω αρκετά με τα λεγόμενά μου, αλλά ελπίζω ότι το έκανα στην ταινία. Ο ίδιος είναι υπερήφανος για τη δουλειά μας και κάποια στιγμή μου είχε πει: «Ελπίζω να ξαναδουλέψουμε μαζί σε κάποια ταινία. Γνωρίζουμε καλύτερα τώρα και θα είμαστε ανίκητοι»!!!
Τώρα αυτό δεν θα γίνει και μου κάνει ακόμη πιο δύσκολο να παρακο λουθήσω την ταινία...
Άντον Κόρμπιν - 3 Φεβρουαρίου 2014.

Δημοφιλέστερες