Θλιμμενη Τζασμιν / Blue Jasmine
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Υπόθεση
Αυτή τη φορά μακριά από την Ευρώπη, με γυρίσματα στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, ο αγαπημένος σκηνοθέτης βάζει στο κέντρο του φακού του την βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ (“Aviator”), ως μια μοντέρνα νοικοκυρά στα πρόθυρα μιας μεγάλης κρίσης.
Το ρομαντικό αυτό δράμα, δια χειρός Γούντι Άλεν, παρουσιάζει τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η αδιαφορία και η μη αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων στη ζωή μας. Αφηγείται την «τραγική» ιστορία μιας πλούσιας Νεοϋορκέζας, η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και αφού έχει χάσει όλη της την περιουσία, προσπαθεί να συμμαζέψει τη ζωή της. Έτσι, αναγκάζεται να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκει κατάλυμα στο σπίτι της αδερφής της. Εκεί θα συναντήσει έναν γοητευτικό άντρα, ο οποίος πιθανόν να τη βοηθήσει να ανακτήσει την παλιά αίγλη και την άλλοτε λαμπερή της καθημερινότητα, αφού πρώτα ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα.
Σενάριο
Μεγάλη μυστικότητα τηρείται γύρω από τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν. Αυτή τη φορά μακριά από την Ευρώπη και με γυρίσματα στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, ο αγαπημένος σκηνοθέτης βάζει στο κέντρο του φακού του την Κέιτ Μπλάνσετ ως μια μοντέρνα νοικοκυρά στα πρόθυρα μιας μεγάλης κρίσης.
Trivia
Το ήξερες ότι… Ο Μπράντλεϊ Κούπερ προοριζόταν για έναν από τους ρόλους της ταινίας αλλά δυστυχώς το σχέδιο ναυάγησε λόγω των υποχρεώσεων του ηθοποιού… Ο Λούι Σι Κέι, προοριζόταν αρχικά για τον ρόλο που πήρε ο Άντριου Ντάις Κλέι, αλλά ο Γούντι Άλεν έκρινε ότι ο διάσημος stand up κωμικός είναι πολύ καλός για τον ρόλο, οπότε του πρόσφερε τον τελικό του ρόλο. Είναι η Τρίτη ταινία του Γούντι Άλεν, μετά το “Μανχάταν” και το “Έρωτας και… Τίποτε Άλλο” που γυρίστηκε με αναλογία οθόνης (aspect ratio) 2.35:1. Ενώ οι άλλες δυο ταινίες γυρίστηκαν με αναμορφικό φακό, η συγκεκριμένη γυρίστηκε με σφαιρικό φακό σε Super 35. Είναι η Τρίτη ταινία του Γούντι Άλεν στην οποία συμμετέχει ο Άλεκ Μπόλντγουιν

Δημοφιλέστερες