Οι Ενορκοι / Runaway Jury
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Όταν μία νεαρή χήρα από τη Νέα Ορλεάνη προσάπτει κατηγορίες σε ένα πανίσχυρο εταιρικό συνδικάτο για το μυστηριώδη φόνο του άντρα της, δίνει το έναυσμα για μία υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται όμως για μία αγωγή που μπορεί να κερδηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει - αν στηριχθεί στην προσεκτική επιλογή, το χειρισμό και τελικά, την απόπειρα "κλοπής" των ενόρκων.
Τη χήρα αντιπροσωπεύει νομικά ο Γουένταλ Ρορ (Ντάστιν Χόφμαν), ευγενής δικηγόρος από τον Νότο, με ηθικό ενδιαφέρον και γεμάτος πάθος για την υπόθεση που μόλις έχει αναλάβει. Ο αντίπαλος του είναι, φαινομενικά τουλάχιστον, ο δικηγόρος που αντιπροσωπεύει το συνεταιρισμό. Στην πραγματικότητα όμως, ο συνήγορος υπεράσπισης είναι απλά ο άνθρωπος-βιτρίνα που καλύπτει τον Ράνκιν Φιτς (Τζιν Χάκμαν), έναν λαμπρό και αδίστακτο σύμβουλο ενόρκων.
Στο υψηλής τεχνολογίας κέντρο διοίκησης που βρίσκεται σε μια παλιά αποθήκη, ο Φιτς μαζί με την ομάδα του δουλεύει πυρετωδώς για την παρακολούθηση και τον καθορισμό των πιθανών ενόρκων - μαθαίνει τα πάντα για τις ζωές τους και χειρίζεται στρατηγικά τη διαδικασία επιλογής τους. Το μόνο αποδεκτό αποτέλεσμα είναι το τέλειο σώμα ενόρκων που θα ψηφίσει υπέρ του πελάτη του.

Ο Φιτς και ο Ρορ σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι οι μόνοι που προσπαθούν να κερδίσουν τους ενόρκους. Ένας από αυτούς, ο Νικ Ίστερ (Τζον Κιούζακ), φαίνεται να έχει το δικό του σχέδιο για να επηρεάσει το σώμα ενόρκων, ενώ μία μυστηριώδης γυναίκα γνωστή μόνο με το όνομα Μάρλι (Ρέιτσελ Γουάις) έρχεται σε επαφή τόσο με τον Ρορ όσο και με τον Φιτς ανακοινώνοντας τους ότι το σώμα ενόρκων είναι προς πώληση - και η ετυμηγορία θα κοστίσει ακριβά σε όποιον προσπαθήσει να την εξαγοράσει.
Ενώ η υπόθεση εκδικάζεται στο δικαστήριο, ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας-ποντικού ξεκινάει. Η ηθική του Ρορ δοκιμάζεται και ο Φιτς ισορροπεί σε μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην επιλογή της επιτροπής των ενόρκων και την εξαγορά της - όποιο κι αν είναι το τίμημα...

Δημοφιλέστερες